Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутати от ГЕРБ ще поискат ЕНП да изключи ВМРО-ДПМНЕ

Политика

Евродепутати от ГЕРБ ще поискат ЕНП да изключи ВМРО-ДПМНЕ

Евродепутати от ГЕРБ ще поискат ЕНП да изключи ВМРО-ДПМНЕ - Tribune.bg
Снимка:

„Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия.

Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с „Фидес“ -  партията на Орбан. Това си е тяхно желание и те се отдалечават много от ценностите на ЕНП, на европейската демокрация“ Това заяви пред БНП евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Коментарът му е по повод последните провокации и думите на вицепремиера Александър Николоски, който нарече българите „мизерници“. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък му поиска оставката, а Николоски върна, че българските политици, които искат да си ходи, са недостойни.

„Такъв език е неодпустим, това е груба нападка към лидер на ЕНП, който е направил редица изявления, който е протегнал ръка, че иска добросъседство, приятелство, иска да си помагаме, иска братство. Винаги сме искали да си помагаме. Говорът на омраза идва отгоре“, коментира Ковачев.

По думите му те нямат желае за евроинтеграция и са решили да „хвърлят на вълците“ България.

„Напротив, ние се държим изключително цивилизовано, европейски, искаме добросъседство. България трябва да спазва европейския дух и да очаква от странните кандидатки да изпълняват поетите ангажименти“, акцентира още Ковачев в отговор на въпроса трябва ли страната ни да втвърди политиката си по отношение на Северна Македония.

„Ние няма какво друго да правим, освен да настояваме за тяхното изпълнение и да искаме и от нашите партньори, както и от САЩ, да повторят това многократно пред Скопие“, каза евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети